Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

PKK’dan tarihi karar: Örgütsel yapı feshedildi, silahlı mücadele sona erdi

PKK’dan tarihi karar: Örgütsel yapı feshedildi, silahlı mücadele sona erdi
A+
A-

PKK, 12. Kongresi’nde örgütsel yapısını feshettiğini ve silahlı mücadeleye son verdiğini duyurdu.

PKK, 5-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdiği 12. Kongresi’nin sonuç bildirgesini yayınlayarak, örgütsel yapısının feshedildiğini ve silahlı mücadele yönteminin sonlandırıldığını açıkladı. Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan bildiride, kararların Abdullah Öcalan’ın süreci yönetmesi ve yürütmesi şartına bağlı olduğu belirtildi.

“PKK ADIYLA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR SONLANDIRILDI”

Bildirgede, kongrenin güvenlik nedeniyle iki farklı alanda eş zamanlı olarak yapıldığı ve 232 delegenin katılımıyla gerçekleştiği ifade edildi. Açıklamada, “PKK 12. Kongresi, pratikleşme süreci Önder Apo tarafından yönetilmek ve yürütülmek üzere PKK’nin örgütsel yapısının feshedilmesi ve silahlı mücadele yöntemini sonlandırması kararlarını alarak PKK adıyla yürütülen çalışmaları sonlandırdı” denildi.

TBMM VE SİYASİ PARTİLERE ‘SORUMLULUK’ ÇAĞRISI

PKK, aldığı bu tarihi kararın kalıcı barış ve demokratik çözüm için güçlü bir zemin sunduğunu vurguladı. Kararların uygulanmasının Abdullah Öcalan’ın süreci yürütüp yönlendirmesini, demokratik siyaset hakkının tanınmasını ve hukuki güvenceyi gerektirdiği belirtildi.

Bildirgede Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne tarihi bir sorumluluk düştüğü ifade edilerek, hükümet, ana muhalefet partisi ve diğer siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, inanç toplulukları, basın kuruluşları ve kanaat önderleri barış sürecine katılmaya çağrıldı.