Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İznik’in ahşap ustası Abdullah Çolak’ın 64 yıllık öyküsü belgesel oldu

İznik’in ahşap ustası Abdullah Çolak’ın 64 yıllık öyküsü belgesel oldu

İznik Belediyesi’nin “Yaşayan İznik Hazineleri” projesi, 36. belgeselinde 64 yıldır marangozluk yapan 76 yaşındaki Abdullah Çolak’ın hayatına odaklandı. Çolak’ın İznik anıları ve meslek yolculuğu belgeselleştirildi.

İznik Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş el sanatları ustalarını ve mesleklerinde yarım asrı devirmiş isimleri “Yaşayan İznik Hazineleri” projesiyle belgeselleştirmeye devam ediyor. Projenin son konuğu, küçük yaşta kendi çabasıyla öğrendiği marangozluk mesleğini 64 yıldır sürdüren 76 yaşındaki Abdullah Çolak oldu.

ABDULLAH ÇOLAK’IN 64 YILLIK MARANGOZLUK SERÜVENİ

1949’da İznik Elmalı Mahallesi’nde doğan Abdullah Çolak, 12 yaşında babasının yanında marangozluğa başladı. 64 yıldır bu mesleği aralıksız sürdüren Çolak, İznik’e dair zengin hatıralarıyla da dikkat çekiyor. Yarım asır öncesine ait olayları detaylı bir şekilde aktaran Çolak’ın hafızası gençlere örnek oluyor.

BELGESEL İLE NOSTALJİK BİR YOLCULUK

“Yaşayan İznik Hazineleri”nin 36. bölümünde izleyiciyle buluşan Abdullah Çolak’ın hayat hikayesi ve İznik anıları, nostaljik bir yolculuk sunuyor. Belgesel, Çolak’ın mesleğine olan tutkusunu ve İznik’e olan bağlılığını gözler önüne seriyor.

“YAŞAYAN İZNİK HAZİNELERİ” PROJESİ DEVAM EDİYOR

İznik Belediyesi’nin “Yaşayan İznik Hazineleri” projesi, daha önce fıçı ustasından baston ustasına, iğne oyası sanatçısından küfe ustasına kadar birçok değerli ismi belgeselleştirmişti. Proje, İznik’in kültürel mirasını yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam edecek.