Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

EGİAD’dan kadın girişimciliğine destek

EGİAD’dan kadın girişimciliğine destek
A+
A-

EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği, kadınların iş hayatında ve girişimcilikte daha aktif rol almasını hedefliyor. Dernek, kadın üyelerinin ekonomide ve sosyal yaşamda hak ettikleri konuma ulaşmasını destekliyor.

EGİAD Başkanı Kaan Özhelvacı, kadınların toplumun yarısını oluşturduğunu ve güçlenmelerinin önemini belirtirken, kadınların güçlenmesinin sosyal adalet ve kalkınma için gerekli olduğunu vurguladı. Özhelvacı, kadınların eğitim, istihdam, sağlık, siyaset ve hukuk gibi alanlarda eşit fırsatlara sahip olmasının önemli olduğunu söyledi.

EGİAD, kadın girişimciliğini güçlendirmeyi temel ilke olarak benimsediğini açıkladı. EGİAD Danışma Kurulu Başkanlığı’na ilk kez bir kadın üye seçilirken, EGİAD bünyesindeki aktif üye, yönetim kurulu ve komisyonlardaki kadın üye oranları paylaşıldı. Komisyon başkanlıklarında kadın üye oranının %50’ye ulaştığı bilgisi verildi.

“TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ İLKESİNİ HAYATA GEÇİRMELİYİZ”

Özhelvacı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Daha emin ve daha doğru olarak yürüyeceğimiz bir yol vardır: Büyük Türk kadınını çalışmamıza ortak kılmaktır.” sözünü alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:

“Kadınlar giderek güçlenmekte ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla hem yaşadıkları ülkelerde hem de küresel ölçekte etkili roller üstlenmektedir. Kadınların güçlenmesi; onların eğitime, sağlık hizmetlerine, ekonomik fırsatlara ve siyasi katılıma erişimlerinin artırılmasıyla mümkündür. Aynı zamanda, toplumsal önyargılara karşı direnç kazanmalarını da sağlar. Cinsiyet ayrımcılığı, her bireyin doğuştan sahip olduğu temel insan haklarının ihlalidir ve toplumların bütüncül kalkınmasının önündeki en büyük engellerden biridir. Biliyoruz ki, kadınlara eğitimde ve istihdamda eşit fırsatlar sağlandığında ekonomik büyümeye ve kalkınmaya büyük katkılar sunabilirler. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda ülkemizin gelişimine destek olmanın en önemli adımlarından biri, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ilkesini hayata geçirmektir.”

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda artan farkındalığın memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Özhelvacı, “Ancak önemli olan, bu anlayışı yalnızca sosyal sorumluluk perspektifiyle ele almak değil, aynı zamanda kurumsal politikaların ayrılmaz bir parçası haline getirmektir. Kamu, özel sektör, akademi ve sivil toplumun iş birliği bu noktada kritik bir rol oynamaktadır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, hepimiz için önemli bir semboldür. Bu özel gün, dünyadaki tüm kadınların karşılaştıkları engelleri aşmaları ve fark yaratmaları adına, tüm kurumların kendilerini gözden geçirdiği ve sorumluluklarını hatırladığı anlamlı bir gündür. Aynı zamanda hepimize ilham veren küresel bir hareketin de parçasıdır. Kadınlarımızın eşit haklara, daha iyi fırsatlara ve eşit erişime sahip olmaları için ‘İş Hayatında Kadını’ desteklemeye devam ediyoruz” dedi.