Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Bursa Kültür Yolu Festivali 28 Haziran’da başlıyor

Bursa Kültür Yolu Festivali 28 Haziran’da başlıyor

Bursa, 28 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında kültür ve sanatla dolu dokuz gün geçirmeye hazırlanıyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen festival, bu yıl ikinci kez Bursa’da gerçekleştirilecek. Tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan şehir, 71 farklı noktada yaklaşık 600 etkinlikle sanatseverleri ağırlayacak.

Picasso, dijital sanat ve klasik değerler bir arada

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Tekstil Sanayi Müzesi Fuar Alanı’nda açılacak “Pablo Picasso: Yaratılış Her Şeydir” sergisi, sanatçının gravür, çizim ve fotoğraflarından oluşan 50 orijinal eseriyle dikkat çekecek. Dijital sanatın öne çıktığı “Köklere Yolculuk” ve “Eskizden Piksele” sergileri, klasik eserleri çağdaş teknolojilerle buluşturacak.

Filistin mücadelesi ve Zeki Müren’in hatırası sanatla yaşatılacak

Festivalde, merhum Nuri Pakdil’in Kudüs’e olan bağlılığını anlatan “Nuri Pakdil ve Kudüs” sergisi yer alacak. Bursa Kent Müzesi’nde ise Sanat Güneşi Zeki Müren’in hayatı, sahne kostümleri ve kişisel eşyalarıyla anılacak.

Sergilerle dolu şehir

Nilüfer Pancar Deposu, Atatürk Evi Müzesi, Osmanlı Evi Müzesi, Panorama 1326, Koza Han, Arkeoloji Müzesi ve Zindan Kapı gibi birçok mekânda tematik sergiler ziyaretçilerle buluşacak. El yazmaları, hat, tezhip, minyatür, ebru, heykel, çini, kumaş ve oyuncak temalı çalışmalar kentin dört bir yanını saracak.

Bursa’da müzik hiç susmayacak

Festival boyunca Ebru Yaşar, Haluk Levent, Ferhat Göçer, Sefo, Merve Özbey, Buray, Tuğçe Kandemir gibi sanatçılar sahne alacak. Ayrıca Devlet Opera ve Balesi, Mehter Takımı, Gürcistan Halk Dansları, senfoni orkestraları ve çok sayıda müzik topluluğu konser verecek.

Söyleşiler, tiyatro oyunları ve atölyelerle dolu program

Devlet Tiyatrosu ve Devlet Opera ve Balesi’nin sahneleyeceği “Karbela”, “Zorba” ve “7 Kocalı Hürmüz” gibi yapımlar festival kapsamında izleyiciyle buluşacak. Coşkun Aral’dan Züleyha Ortak’a, Kaan Murat Yanık’tan Ahmet Selçuk İlkan’a kadar pek çok isim, çeşitli başlıklarda söyleşi düzenleyecek.

Çocuklar da unutulmadı

Hüdavendigar Parkı’nda kurulacak Çocuk Köyü; tiyatrolar, çizgi film karakterleri, müzik, drama ve el sanatları atölyeleriyle çocuklara eğlenceli ve eğitici bir dünya sunacak. “Ali Baba’nın Çiftliği”, “Gökyüzü Gözlem Alanı” ve “Kültür Koruyucuları” gibi özel etkinlikler minik ziyaretçileri bekliyor.

Sanat sokağa taşıyor

Cumhuriyet Meydanı, Kent Meydanı ve Zafer Plaza çevresine kurulacak sahnelerde genç sanatçılar performans sergileyecek. “Sen de Çal” ve “Sen de Söyle” etkinlikleri, müzikle ilgilenen yetenekli gençleri keşfetmeye odaklanacak.

Lezzet duraklarında Bursa mutfağı tanıtılacak

Şef Ramazan Bingöl liderliğinde hazırlanan “Lezzet Noktaları” projesi kapsamında Bursa’nın unutulmaya yüz tutmuş tatları yeniden canlandırılacak. Güzide Mertcan, Elif Melek Avcı ve İdil Açıkalın gibi şeflerin katılımıyla, 11 restoran Bursa mutfağının seçkin örneklerini sunacak.