Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin beşinci durağı Bursa’da, festivalin ikinci gününde her yaş grubuna hitap eden etkinlikler sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. Coşku devam ederken, festival kapsamında farklı sanat dallarına ait birçok etkinlik gerçekleşti.
Mevlevihanede anlamlı buluşma ve konserler
İstanbul Meydan Meşkleri Topluluğu, sanat yönetmenliğini Yüce Gümüş’ün üstlendiği, Postnişin M. Fatih Çıtlak’ın katılımıyla “Semâ Mukâbelesi” ve “Devrân-ı Şerif” gösterileriyle Bursa Mevlevihanesi’nde izleyicilerle buluştu. Aynı akşam İncesaz grubu, Ahmet Vefik Paşa Bursa Devlet Tiyatrosu’nda klasik Türk müziğinin seçkin eserlerinden oluşan repertuvarıyla müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.
Geleneksel kültür ve akademik buluşma
Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi Amfi Alanı’nda düzenlenen “Mehter Konseri ve Kılıç Kalkan Gösterisi”, geleneksel Türk kültürünün coşkusunu yaşattı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Sportif ve Kültürel Bir Öge Olarak Geleneksel Türk Okçuluğu Çalıştayı”nda alanında uzman isimler, okçuluğun tarihsel ve kültürel yönlerini detaylı şekilde tartıştı.
Çocuklar için renkli atölyeler ve etkinlikler
Hüdavendigar Kent Parkı’nda kurulan “Çocuk Köyü”, tiyatro, oyun alanları ve atölyelerle minik misafirlerine dolu dolu bir gün yaşattı. Çocuklar “Evrim Ölçer Özünel ile Tıngır Mıngır Masallar” ve çocuk tiyatrosu “Neşeli Dünyam” ile eğlenirken, Bursa İl Halk Kütüphanesi’nde kurulan “Dublaj Kutusu”nda kendi repliklerini seslendirme fırsatı yakaladı.
Sokaklarda sanat ve gençlerin sahnesi
Korupark AVM’ye yerleştirilen piyanolarda gençler “Sen de Çal” projesi kapsamında yeteneklerini sergiledi. Cumhuriyet Meydanı, Zafer Plaza AVM ve Bursa Kent Meydanı önünde kurulan “Sokak Sahne”de genç müzisyenler performanslarını izleyicilerle buluşturdu. Zafer Plaza’daki “Karaoke Kabini” ise ziyaretçilere müzik dolu keyifli anlar yaşattı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Parkı’nda kurulan “Artmeydan”da ressamlar eserlerini halka açtı.