Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

600 Etkinliklik Festivale Bursa’dan Ev Sahipliği

600 Etkinliklik Festivale Bursa’dan Ev Sahipliği

Bursa, bu yıl ikinci kez Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne ev sahipliği yaparak sanat ve kültürle buluşuyor.

‎ESRA CAN
‎T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yedi bölge ve yirmi şehirde gerçekleştirdiği festivalin beşinci durağı Bursa oldu. 28 Haziran – 6 Temmuz tarihleri arasında 9 gün boyunca devam edecek etkinliklerde, 71 farklı noktada yaklaşık 600 etkinlik sanatseverlerle buluşacak.

Kültür Yolu Festivali İkinci Kez Bursa’da
‎Festivalin açılışında, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı bir konuşma gerçekleştirdi. Yazgı, şu ifadelere yer verdi:

‎“Bugün burada sadece bir festivalin açılışını değil, şehirlerimizin ruhunu, tarihini ve kültürünü sanatla birleştiren büyük bir kültür hareketinin heyecanını yaşıyoruz. Osmanlı’nın ilk başkenti, köklü tarihi mirası ve derin kültürel birikimiyle Bursa, bu anlamlı etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Türkiye Kültür Yolu Festivali, geçmişle bugünü sanat aracılığıyla buluşturan önemli bir organizasyon.”

Her Geçen Yıl Büyüyen Bir Festival

‎Yazgı, festivalin birkaç yılda büyüyerek şu anki seviyesine ulaştığını vurgulayarak şu detaylara değindi: “Festivalimiz, ilk olarak bir şehirde ve 80 etkinlik noktasıyla başlamıştı. Bugün ise 7 bölgede, 20 şehirde, yaklaşık bin etkinlik noktasında binlerce sanatçıyı halkımızla buluşturuyoruz. 2024 yılında 6 binin üzerinde etkinlikle bu çeşitliliği daha da artırmayı hedefliyoruz.”

Avrupa’nın Seçkin Festivalleri Arasında
‎Yazgı, festivali Avrupa Festivaller Birliği’ne kabul edilen bir organizasyon olarak tanımlayarak, etkinliğin kültür ve turizm politikalarının doğruluğunu kanıtladığını belirtti. Festivalin şehir meydanları, sokaklar, müzeler ve kültür merkezlerinde halkı sanatla buluşturduğuna değinen Yazgı, her yaş grubuna yönelik etkinliklerin festivalin kapsayıcı yapısını oluşturduğunu ifade etti.

‎Her Yaşa Hitap Eden Etkinlikler

‎Festival boyunca, çocuklara yönelik atölyeler, gençler için konserler, aileler için söyleşiler ve sergiler düzenlenecek. Gökhan Yazgı, etkinliğin hem sanatseverlere hem de kültür turizmine olan katkısının altını çizerek, şu sözlerle konuşmasını sonlandırdı:

‎“Bu festivalle şehirlerimize hatırlanacak anılar ve kültürümüzü sahip çıkacak bir gelecek bırakıyoruz. Festivalimizin şehrimize ve sanat hayatımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

‎Bursa’yı sanat ve kültürle buluşturacak Türkiye Kültür Yolu Festivali, kentteki farklı mekanlarda dolu dolu bir etkinlik programı sunarak hafızalarda iz bırakmaya hazır.